Behandelingen

Bij Pedique Voetzorg kunt u kiezen uit diverse pedicure behandelingen, zowel basis, cosmetische als medische pedicure behandelingen. Alle behandelingen hebben tot doel probleemloze, mooie en comfortabele voeten te verkrijgen.

Pedicure behandelingen

Basis pedicure behandeling

 • Analyseren van de voeten
 • Desinfecteren van de voeten
 • Knippen & polijsten van de nagels
 • Verwijderen & mechanisch afwerken van eeltlocaties
 • Behandelen van likdoorn – kloven – ingroeiende nagel & schimmelnagel
 • Reinigen & verzorgen van de nagelomgeving
 • Incrèmen met een voedende crème
Pedique Voetzorg basisbehandeling nagels knippen

Luxe pedicure behandeling

 • Analyseren van de voeten
 • Desinfecteren van de voeten
 • Knippen & polijsten van de nagels
 • Verwijderen & mechanisch afwerken van eeltlocaties
 • Behandelen van likdoorn – kloven – ingroeiende nagel & schimmelnagel
 • Reinigen & verzorgen van de nagelomgeving
 • Lakken van de nagels
 • Incrèmen met een voedende crème

Wilt u uw nagels gelakt? Neemt u dan slippers mee!

Pedique Voetzorg Alessandro nagellak lila

Deelbehandeling 20 minuten

1 van onderstaande behandelingen:

 • 1 Likdoorn verwijderen
 • 1 Ingroeiende nagel verzorgen

Cosmetische behandelingen

Bij vermoeide voeten, het mooier maken van je voeten voor de zomer of om gewoon even lekker te ontspannen kan een cosmetische pedicure behandeling voor de voeten worden geboekt. Deze behandelingen zijn een weldaad voor de voeten en even tijd voor jezelf! Gellak kan als finishing touch worden geboekt.

Wellness behandeling

 • Desinfecteren van de voeten
 • Knippen & polijsten van de nagels
 • Scrub
 • Masker
 • Lakken van de nagels
 • Incrèmen van de voeten met een voedende crème

Graag slippers meenemen!
Kan ook worden geboekt met gellak.

Pedique pedicure Wellness behandeling voetscrub en voetmasker

Voet/onderbeen massage 30 minuten

Een heerlijke voet- en onderbeenmassage die tot doel heeft de doorbloeding te stimuleren & afvalstoffen te verwijderen. Als aanvulling op de Basis/Wellness behandelingen of los te boeken.

Voor deze behandeling graag een rok aantrekken of een broek die tot over de knie kan worden opgerold.

Nagels lakken met Gellak

De nagels worden geknipt & de nagelriemen verzorgd waarna de nagels worden gelakt met gellak. Er worden een basecoat, 2 lagen kleurlak en een topcoat aangebracht die worden uitgehard onder een UV-Led lamp. Het resultaat zijn sterk gekleurde, glanzende nagels die wekenlang mooi blijven. Ook voor het verwijderen van gellak kunt u terecht.

Graag slippers meenemen!

Pedique Voetzorg Alessandro Gellak

Cadeaubon

Feestdagen, verjaardagen, Moederdag, Vaderdag, Valentijn of zomaar? Een cadeaubon van Pedique Voetzorg is altijd heerlijk om te krijgen! De cadeaubon wordt feestelijk verpakt, is verkrijgbaar vanaf €20,- en telefonisch of via het contactformulier te bestellen.

Specialistische behandelingen

Specialistische technieken worden toegepast gericht op preventie en pijnklachtvermindering zoals het drukvrij leggen van locaties, nagelregulatie door middel van het plaatsen van nagelbeugels en nagelreparatie door middel van nagelprothesen. Pedique heeft kennis van de diverse contra-indicaties en verwijst zo nodig door naar andere disciplines zoals de huisarts of podotherapeut. Er zijn specialistische oplossingen voor ingroeiende nagels, beschadigde- of traumanagels, schimmelnagels en teenstand afwijkingen.

Nagelreparatie met Gelacy

Soms ziet een nagel er niet zo fraai uit of is hij gedeeltelijk afgebroken door bijvoorbeeld mycose (schimmel). Vooral wanneer de mooie dagen eraan komen is dit voor veel mensen een reden om geen open schoenen of slippers te dragen. Met Gelacy kan er tijdelijk, bijvoorbeeld in de zomer of als u op vakantie gaat, een nieuwe nagel gecreëerd worden. Door de transparantie van de gel kan de mycose (schimmel) gecontroleerd blijven. De nagel blijft een mm vrij van gel vanaf de nagelwallen en nagelriem zodat de u de eventuele behandeling met de schimmeltinctuur kan doorzetten en de nagel niet compleet is afgesloten. De gelnagel kan vervolgens worden gelakt. Er kan ook een matte topcoat worden aangebracht wat de behandeling ook geschikt maakt voor mannen.
Bij Pedique Voetzorg kan nagelreparatie per nagel worden geboekt.

Nagelreparatie met Gelacy bij Pedique Voetzog Voorhout

Nagelregulatie met nagelbeugel

Eén van de meest pijnlijke en veel voorkomende aandoeningen aan de voeten zijn ingroeiende nagels. Een nagelbeugel kan hierbij uitkomst bieden. De nagelbeugel wordt op maat gemaakt en verlicht direct druk en pijn. Het is een klein kunststof of metalen stripje dat op de nagelplaat wordt aangebracht.
Het doel van de nagelbeugel kan zijn:

 • De nagel te reguleren
 • Druk op het nagelbed te verminderen
 • Drukpijn in de nagelwal weg te halen
 • Groei van de nagel te verbeteren/corrigeren
Pedique pedicure Podostripe nagelbeugel voor ingroeiende nagel

Na een periode wordt de beugel door de pedicure verwijderd en indien nodig opnieuw geplaatst tot de oorspronkelijke, juiste vorm van de nagel is verkregen. Welke techniek het best passend is voor uw nagel wordt bekeken tijdens de behandeling. Pedique Voetzorg werkt o.a. met de Podofix & Podostripe beugels.
Het plaatsen van een nagelbeugel wordt per nagel geboekt. Prijzen zijn afhankelijk van de gekozen techniek.

Antidruk techniek

De antidruk techniek is bedoeld om drukplekken op of onder de voeten en/of tenen te ontlasten. De antidruk techniek is een tijdelijke oplossing. Bij eventueel aanhoudende klachten kunt u worden doorverwezen naar een arts of podotherapeut.

Drukvrij leggen kan bij de volgende klachten:

 • kloof aan de hielen
 • likdoorn
 • ingroeiende nagel
 • hielspoor
 • hallux valgus

Voetproblemen

Eelt
Eeltvorming is een natuurlijk beschermingsproces en voorkomt dat de opperhuid wordt beschadigt. Overtollig eelt ontstaat door wrijving of druk op de huid of door hitte, zweet of ziekten. Het overtollig eelt kan vakkundig worden verwijderd zodat u met zachte voeten de praktijk uitloopt. Het na de behandeling dagelijks insmeren met de juiste crème kan de eeltgroei remmen. Pedique adviseert u graag over een passend product.

Kloven
Kloven worden veroorzaakt door splijting van de huid. De splijting kan het gevolg zijn van droogheid of verdikking van de huid (eelt). De kloven kunnen vakkundig worden verwijderd waarna het dagelijks insmeren met een verzachtende, vochtinbrengende crème is aan te raden. Pedique adviseert u hierover graag.

Likdoorn
Een likdoorn wordt veroorzaakt door het naar binnen groeien van eelt. Het eelt verhardt en vormt een hoornachtig stukje dat prikt tegen het omliggende weefsel. Het tijdig verwijderen van eelt kan een likdoorn voorkomen. Een likdoorn verdwijnt meestal niet vanzelf en kan steeds pijnlijker worden. Aanwezige likdoorns kunnen in de praktijk vakkundig worden verwijderd met een klein mesje of frees.

Ingroeiende nagel
Wanneer het puntje van de nagel of de zijkant in het nagelbed groeit spreken we van een ingroeiende nagel. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden, afhankelijk van de ernst van ingroeiing. Een ingroeiende nagel kan vakkundig worden geknipt waarna drukontlastend materiaal kan worden aangebracht en zo druk & pijn worden verminderd. Ook kan een nagelbeugel uitkomst bieden. De beugel brengt wat spanning op de nagel waardoor de nagelranden iets worden opgetild uit de nagelwallen en de druk afneemt. De nagel krijgt door de beugel de kans om op een normale manier uit te groeien. Wanneer er sprake is van een ernstig ingegroeide nagel met ontsteking zal eerst worden verwezen naar een huisarts of podotherapeut.

Schimmelnagel
Een schimmelnagel is een verdikte, verkleurde en brokkelige nagel, vaak veroorzaakt door een schimmelinfectie die in de nagel groeit, ook wel kalknagel genoemd. Behandeling van de schimmelnagel bestaat uit het frequent dunner frezen van de nagel & het schoonmaken van de nagelomgeving door de pedicure. Bij Pedique zijn producten & tincturen verkrijgbaar waar de nagel thuis verder mee behandeld kan worden. Omdat de schimmel vaak  diep in de nagel is gedrongen, duurt de genezing meerdere maanden.

De risicovoet
De risicovoet is een voet waarbij als gevolg van een ziekte of andere oorzaak een verhoogd risico bestaat op complicaties. De behandeling is gericht op cliënten met diabetes, reuma en oudere mensen of mensen met verwaarloosde voeten.
Lees verder over de risicovoet.